این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد هدفکار کاملا محفوظ می باشد

سه مرحله ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

سه مرحله ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/04/27 0 نظر

از نظر من ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید طی سه مرحله انجام شود مرحله اول کنترل مرحله دوم اصلاح و مرحله سوم اقدام...

 

 

زمان مطالعه:5 دقیقه،پس مطالعه این مقاله رو از دست نده

تکمیل و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده طبق ماده 21 قانون مالیات بر ارزش افزوده

مودیان مالیاتی مکلفند اظهارنامه هر دوره مالیاتی را حداکثر تا 15 روز از تاریخ انقضاء هردوره طبق نمونه و دستورالعملی که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می شود ارسال و مالیات متعلق به دوره را هم در مهلت ذکر شده یعنی حداکثر تا 15 روز بعد از انقضاء هر دوره پرداخت کنند ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده به دو روش انجام پذیر است

روش اول:ارسال به صورت دستی

در روش اول باید فرم کاغذی اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده از اداره مالیات بر ارزش افزوده دریافت و اطلاعات آن با استفاده از اسناد و گزارش حسابداری تکمیل و پس از مهر و امضا توسط شخص صاحب امضا به حوزه مالیاتی که پرونده مؤدی در آنجا است تحویل داده شود و مالیات متعلقه پرداخت گردد این روش در سال‌های اولیه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده رایج بود.

 روش دوم:ارسال به صورت برخط(آنلاین)

چند سال بعد از اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و با راه اندازی سامانه اینترنتی مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شد در این روش تمام مراحل ارسال اظهارنامه و صدور قبض مالیات پرداخت آن به صورت آنلاین یا برخط انجام می‌شود و در بسیاری از موارد نیاز به مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی نیست.

در حال حاضر بسیاری از مودیان مالیات بر ارزش افزوده از روش دوم استفاده می‌کنند و روش اول عملاً به فراموشی سپرده شده است هرچند در مواقعی مانند عدم دسترسی به اینترنت یا مشکلات این چنینی هنوز هم می توان از روش اول استفاده نمود.

مراحل و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

از نظر من ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده باید طی سه مرحله انجام شود

مرحله اول کنترل

مرحله دوم اصلاح

مرحله سوم اقدام

در مرحله اول باید کنترل های لازم در خصوص اطلاعات مورد نیاز برای ارسال اظهارنامه انجام شود در مرحله دوم باید اشکالات احتمالی که در مرحله کنترل مشخص شده رفع شود و در مرحله سوم هم ارسال اظهارنامه صورت گیرد توضیح بیشتر هریک از موارد فوق را در ادامه مشاهده می‌کنید.

 1- مرحله کنترل

در مرحله کنترل شما باید مواردی را که با ارزش افزوده ارتباط دارد بررسی کنید بررسی و کنترل هم باید در طی دوره مالیات بر ارزش افزوده و هم در مهلت ارسال اظهارنامه انجام شود برخی از اقدامات لازم در مرحله کنترل به شرح زیر است

کنترل اول:کسب اطمینان از قطعی بودن معامله

در اولین قدم از از اینکه معامله انجام و کالا یا خدمات رد و بدل شده اطمینان حاصل کنید این مورد را به این دلیل ذکر کردم که گاهی با وجود فاکتور رسمی معامله انجام نمی شود و باید آن فاکتور باطل شود یکی از دلایل این موضوع اختلاف نظر خریدار و فروشنده بابت قیمت کالا یا خدمات است برای کسب اطمینان از قطعی بودن معامله باید به اسناد و مدارک دریافت و پرداخت رسید یا حواله انبار حساب بانکی و غیره مراجعه کنید

کنترل دوم:کنترل اعتبار فروشنده کالا یا ارائه دهنده خدمات

برای انجام این کار باید اطلاعات ثبتی و قانونی طرف مقابل را دریافت و از طریق سایت ثبت شرکت ها و روزنامه رسمی کشور کنترل کنید اطلاعات ارائه شده با موارد ثبت شده در سایت فعال بودن یا نبودن یا انحلال و موضوع فعالیت از مواردی است که باید با دقت کنترل شود.

کنترل سوم:دریافت و کنترل اعتبار گواهینامه ثبت نام در ارزش افزوده

گواهینامه ثبت نام ارزش افزوده جزو مدارکی است که شما باید حتماً از طرف مقابل دریافت و صحت و تاریخ اعتبار آن را کنترل کنید

کنترل چهارم:کنترل اطلاعات صورت حساب های دریافتی

 نام شخص حقیقی یا حقوقی شماره ملی و شماره ثبت در بخش خریدار و فروشنده جزو مواردی است که باید با اطلاعات ثبتی و قانونی مطابقت کامل داشته باشد.

 آدرس،کد پستی و شماره تماس در اولویت بعدی هستند.شرح کالا یا خدمات ذکر شده در فاکتور محاسبه مبلغ کالا یا خدمات تخفیف ثبت شده مقدار مالیات و عوارض محاسبه شده موارد معاف از ارزش افزوده و عدم محاسبه ارزش افزوده برای این اقلام،کنترل جمع نهایی نحوه تسویه فاکتور و نهایتاً مهر و امضای خریدار و فروشنده جزو موارد کنترلی بعدی هستند.

کنترل پنجم:کنترل اسناد حسابداری مرتبط با ارزش افزوده

در این بخش باید اسناد حسابداری مرتبط با ارزش افزوده را بررسی کنید اطمینان از ثبت صحیح رویدادها در سرفصل های حسابداری ثبت صحیح مبالغ صورتحساب ها مطابقت مبالغ صورتحساب ها با مبالغ ثبت شده در اسناد حسابداری ثبت صحیح نام فروشنده یا ارائه دهنده خدمات در کد حسابداری مربوطه از مواردی است که در این مرحله بررسی می‌شود و سایر موارد کنترلی کنترل یادداشت‌ها مراجعه به همکاران مراجعه به دفتر مشتریان بررسی و رفع مغایرت حساب با مشتریان و غیره از ابزارهای کنترلی دیگری هستند که شما می توانید از آنها استفاده کنید.

2-مرحله اصلاح

در صورتی که در کنترل های خود به مشکل خاصی برخورد کردید باید نسبت به اصلاح آن اقدام کنید،مثلاً اگر متوجه شدید مبلغ صورتحساب در نرم افزار حسابداری اشتباه ثبت شده باید آن را اصلاح کنید در انجام اصلاحات استانداردهای حسابداری و قوانین مالیاتی را در نظر بگیریم.

3-مرحله اقدام

بعد از طی دو مرحله بالا اظهارنامه ارزش افزوده را طبق روشی که در ادامه خواهم گفت ارسال کنید پیش از ارسال بهتر است در نرم افزار اکسل گزارش خلاصه ای از اطلاعات را که شامل مقدار خرید کالا یا خدمات غیر معاف و معاف مقدار مالیات و ارزش افزوده و عوارض ارزش افزوده خرید یا فروش مقدار واردات و صادرات است تهیه کنید و با استفاده از آن اظهار نامه را ارسال کنید.

این مقاله برگرفته از کتاب آموزش قدم به قدم مالیات بر ارزش افزوده نوشته سعید قنبری دمساز است که در نیمه دوم سال 1396 به چاپ رسیده و در سال 1398 به چاپ دوم رسیده است.

کتاب آموزش قدم به قدم مالیات بر ارزش افزوده به صورت کاملا کاربردی و بر اساس جدیدترین قوانین و بخشنامه‌های مرتبط با مالیات بر ارزش افزوده و استانداردهای حسابداری تالیف شده و برای تمامی حسابداران حسابرسان مدیران شرکت ها کارشناسان مالیاتی و علاقه‌مندان مباحث مالیاتی قابل استفاده است بیان ساده به همراه توضیح دقیق و کامل مطالب ذکر جزئیات و نکات مهم مرتبط با هر مطلب و ذکر نمونه سند حسابداری مالیات بر ارزش افزوده خرید فروش واردات صادرات و غیره از ویژگی‌های این کتاب است.

نام مقاله:سه مرحله ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
زمان مطالعه:5 دقیقه
موضوع:مالیاتی
نویسنده:سعید قنبری دمساز
منبع:کتاب قدم به قدم مالیات بر ارزش افزوده
تهیه:وبسایت آموزشی هدفکار

برای دانلود pdf این مقاله اینجا کلیک کنید.


 

منتظر دریافت نظرات شما هستیم
بهمون نظر بدید

مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود

captcha Refresh