مشتریان عزیز توجه داشته باشید،سفارشات هرروز قبل از ساعت 11 صبح تحویل اداره پست میگردد،لطفاً تا دریافت مرسوله خود صبر و شکیبایی نمائید.
آزمون آیا شما آدم محتاطی هستید؟
از صبح زود که از رخت خواب بلند میشیم تا اخر شب موقع خوابیدن ، اگر به خودمون دقت کنیم میبینیم که ما دایم درحال تصمیم گیری و رفتارکردن طبق تصمیمات خودمان هستیم .
از انتخاب نوع پوشیدن لباس تا چه ساعتی خارج شدن از منزل ، اما ما در خیلی از کارها اتومات شده ایم ، در واقع از تصمیمات کوچک گرفته تا تصمیمات بزرگ ولی این باعث نشده که ریسک ذاتی تصمیمات پنهان شود .
بعضیها ذاتا ریسکپذیرتر هستند. همهی ما آدمهایی را میشناسیم که با ریسکهای بزرگ به موفقیت رسیدهاند. به عنوان مثال ورزشکارانی که در مناطق ممنوعه و پرخطر اسکی میکنند، معمولا ریسکپذیرتر از بقیه هستند؛ سرمایهگذارانی که در بازارهای جدید و روی فناوریهای نوظهور سرمایهگذاری میکنند نیز جزءِ همین دسته از افراد هستند. برای آنها، هیجان و پاداشهای بالقوه، ریسک را ارزشمند میکند.
درک میزان ریسکپذیری
برای تصمیمگیری، ابتدا باید نگرش خود را نسبت به ریسک بشناسید. ریسکگریز هستید یا ریسکپذیر؟
تحقیقات نشان دادهاند که شناسایی نوع شخصیت شما راه خوبی برای پیشبینی میزان ریسکپذیریتان است. افراد در مبحث ریسکپذیری به سه گروه تقسیم میشوند. بعضیها ریسکپذیر تمام عیار هستند. آنها نه تنها با حس خطرپذیری بهخوبی رشد میکنند و توسعه مییابند، بلکه فعالانه به دنبال این نوع هیجان نیز هستند. آنها بر حسب نوع شخصیت، امتیازات بالایی در زمینهی برونگرایی و گشودگی، و امتیازات پایینی در توافقپذیری، واکنش روانرنجوری طبیعی و خودآگاهی دارند. این افراد دوست دارند تا از زندگی و همهمهی ناشناختگی و خطر، لذت ببرند و زیاد نگران این موضوع که دیگران دربارهی آنها چه فکری میکنند، نیستند.
توصیه:
وقتی در حال گزینش افراد برای تصدی بعضی از مشاغل هستید، بررسی ریسکپذیری آنها میتواند مفید باشد. برای مثال، در تجارت مشتقه، ریسکگریزی ویژگی خوبی نیست، در عین حال ریسکپذیری بالا هم برای دانشمندان آزمایشگاهی مناسب نیست. اما از آنجا که رویکرد بعضی از افراد به ریسک، به موقعیتشان بستگی دارد، کسانی که مسئول استخدام هستند باید مراقب باشند تا ریسکپذیری در یکی از حیطهها (همچون علاقهی فراوان طرف مقابل به چتربازی) را به ریسکپذیریِ شخص در کار تفسیر نکنند.
ریسکپذیری و تصمیمگیری
وقتی کاملا متوجه رویکرد خود نسبت به ریسک در تصمیمگیری شدید، میتوانید به این موضوع فکر کنید که ظرفیت ذاتیِ ریسکپذیریتان چه تأثیری بر تصمیماتتان میگذارد. اگر ذاتا تصمیمگیرندهی «شجاعی» هستید، شاید بخواهید میزان تجزیهوتحلیلی را که انجام میدهید افزایش دهید تا از ریسکهای بیجا اجتناب کنید. از سوی دیگر، اگر تصمیمگیرندهی «محتاطی» هستید، شاید لازم باشد تا این غل و زنجیری را که باعث ایجاد محدودیتها و عقب ماندن شما شده است، بشکنید.
وقتی مجبورید بین دو یا چند گزینه تصمیمگیری کنید، اینگونه از درک خود نسبت به ریسکپذیری استفاده کنید:
گام اول: میزان ریسک هر یک از گزینهها را تحلیل کنید
اول از همه، باید خطرات موجود در هر گزینه را شناسایی کنید، اینکه احتمال وقوعشان چقدر است و چه تأثیر بالقوهای به همراه خواهند داشت. یکی از ابزارهای مهم برای این کار، تحلیل ریسک است.
توصیه:
اگر دامنهی این تصمیم بسیار گسترده است، حتما باید تحلیل ریسک جامعی انجام دهید، در غیر این صورت، احتمال اشتباه بودنِ گزینهی انتخابیتان بسیار بالا خواهد بود، مثلا ممکن است شرکت ورشکسته شود یا شخصی آسیبی جدی ببیند.
پس از اینکه ریسک هر گزینه را محاسبه کردید و روش مدیریت هر یک را درک کردید، آنها را بر اساس میزان ریسکشان رتبهبندی کنید و در نهایت تصمیم بگیرید که کدام گزینه را ترجیح میدهید.
گام دوم: ریسکپذیری خود را با ریسک گزینهی انتخابی مقایسه کنید
اگر ذاتا تصمیمگیرندهی «شجاعی» هستید که از ریسک کردن لذت میبرید و گزینهای با ریسک بالا را هم انتخاب کردهاید، به عقب برگردید و ببینید که آیا انتخابتان تحت تأثیر هیجانی بوده است که این ریسک به همراه دارد یا خیر. اگر چه گزینهای با ریسک بالا برای شما بسیار جذاب است، اما آیا بهترین انتخاب هم هست؟ یا فقط به دنبال چیزی هستید که آدرنالین خونتان را افزایش دهد؟
به همین ترتیب، اگر تمایلتان به سمت ریسکگریزی است و گزینهای با حداقل ریسک را انتخاب کردهاید، بررسی کنید که احتیاط ذاتی شما، در مسیر ارزیابی بیطرفانهتان از گزینههای موجود قرار نگرفته باشد.
مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود