مشتریان عزیز توجه داشته باشید،سفارشات هرروز قبل از ساعت 11 صبح تحویل اداره پست میگردد،لطفاً تا دریافت مرسوله خود صبر و شکیبایی نمائید.
از قدیم شنیدیم حادثه هیچوقت خبر نمیکنه!!!
در این مقاله حوادث غیر مترقبه و ارتباطشون با مالیات رو بررسی میکنیم.خوندن این مقاله رو از دست ندید.
ما تا به امروز در کشورمون ایران حوادث غیرمترقبه زیادی رو دیدیم،از جنگ ایران و عراق گرفته تا زلزله هلی منجیل،بویین زهرا،بم،سرپل ذهاب کرمانشاه و سیل های گلستان و شیراز و اهواز و حوادث عجیبتری مانند سقوط ساختمان پلاسکو و مهمتر ار همه ی این موارد زمزمه های جنگی بین ایران و آمریکا که بعد از شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از آغازین لحظات سال نو میلادی 2020 با نام جنگ جهانی سوم جامعه جهانی را تحت الشعاع خود قرار داد،حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی که موجب از دست دادن هموطنان عزیزمان بودیم و حوادث غیرمترقبه دیگری که در انتظار ماست.
ما در این فایل آموزشی قصد نداریم به اخبار ناراحت کننده این گونه حوادث بپردازیم چرا که به اندازه کافی رسانه های عمومی و فضای مجازی به انتشار لحظه به لحظه این اخبار اقدام می کنند.
حوادث غیر مترقبه یک امر اجتناب ناپذیره و امکان داره برای شما دوست عزیزی که این مقاله رو مطالعه میکنی هم اتفاق بیفته.
بدون شک،افرادی که دارای کسب و کاری هستند برای ادامه فعالیتشون نیاز به آموزشها و راهکارهایی برای بهره مندی و پوشش خسارتهای وارده رو دارند.
من علی اکبر علیایی کارشناس ارشد مدیریت مالی و مشاور امور مالیاتی از مجموعه آموزشی هدفکار در این فایل آموزشی قصد دارم مشاوره ای رو برای افرادی که دارای کسب و کار و پرونده مالیاتی هستند و یا به دلیل مسئولیتی که دارند این امور رو پیگیری میکنند ارائه بدم.
پنج گام طلایی که قرار هست با هم بررسی کنیم.
گام اول)حوادث و سوانح غیر مترقبه چی هست؟
گام دوم)راههای جبران خسارات
گام سوم)مؤدیان خسارت دیده
گام چهارم)کمیسیون های بررسی میزان خسارت
گام پنجم)تکالیف مربوط به اجرای مقررات مالیاتی
با مجموعه آموزشی خودتون هدفکار همراه باشید.
حوادثی که به صورت ناگهانی بوسیله پدیده های طبیعی مثل جنگ،زلزله،سیل،طوفان،بروز آفات ،خشکسالی، فوران آتشفشان و حوادث و اتفاقات غیر مترقبه مثل آتش سوزی ایجاد میشن.
اینگونه سوانح اصولاً بدون هیچ گونه هشداری یا حداقل هشدار رخ میدن و تاثیرسریع و نامطلوبی رو بر روی جمعیت انسانی،فعالیتها و سیستم اقتصادی میزارن.
یعنی اینکه شما جونتون،دارایی هاتون و یا کسب و کارتون رو قبل از اینکه چنین اتفاقاتی رخ بده بیمه کنید.
حالا این امر میتونه به خاطر موقعیت مکانی حادثه خیز باشه مثلاً شهر مرزی که هر لحظه احتمال شروع جنگ از اون منظقه هست،داشتن کارخانه ای در نزدیکی یک آتشفشان یا داشتن زمین کشاورزی در یک منطقه سیل خیز یا خونه ای تو منطقه زلزله خیز یا وقوع اتفاق مشابه برای سایر افراد مثل آتش سوزی کارخانه دوستتون،یا وقوع طوفان و آسیب دیدن دارایی مثل ماشینتون و یا احتیاط خودتون برای جلوگیری از خسارات سنگین در برابر اینگونه حوادث و سوانح غیر مترقبه باشه.
بعد از وقوع چنین حوادثی احتمال داره خسارات وارده از طریق وزارتخانه ها،مؤسسات دولتی یا شهرداری ها با توجه به بودجه ها و تصمیمات اتخاذ شده جبران بشه.
سازمانهای بیمه هم با توجه به قراردادی که دارند و از طرفی دیگه مؤسسات عام المنفعه و کمکهای مردمی هم نسبت به جبران خسارتها اقدام میکنند.
در مواردیکه بر اثر حوادث و سوانحی از قبیل زلزله،سیل،آتش سوزی،بروز آفات و خشکسالی،طوفان و اتفاقات غیر مترقبه دیگه،به یک منطقه کشور،یا به مؤدی یا مؤدیانی خسارت وارد بشه و این خسارات از طریق وزارتخانه ها،مؤسسات دولتی،شهرداری ها،سازمانهای بیمه و یا مؤسسات عام المنفعه جبران نشه
وزارت امور اقتصاد و دارایی میتونه:
-معادل خسارت وارد شده رو از درآمد مشمول مالیات(سود)مؤدی در اون سال و سنوات بعد کسر کنه.
-اون دسته از مؤدیانی که بیش از پنجاه درصد اموالشون در حادثه از بین رفته و قادر به پرداخت بدهی های مالیاتی خودشون نیستند با تصویب هیئت وزیران تمام یا قسمتی از بدهی های مالیاتیشون رو ببخشند و یا تقسیط طولانی کنند.
اگر خسارات وارد شده به فعالان حوزه درآمد کشاورزی،مشاغل و اشخاص حقوقی مربوط بشه از در آمد مشمول مالیات منابع مربوطشون در اون سال و سالهای بعد کسر میشه.
نکته مهمتر اینکه در صورتیکه شخص تصمیم به ترک شغل رو داشته باشه خسارت وارد شده میتونه از درآمد مشمول مالیات سایر منابع درآمدیش کسر بشه.
برای مؤدیانی که دفاتر نگهداری میکنند و درآمد مشمول مالیاتشون از طریق رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک تشخیص داده میشه میزان خسارت وارد شده با توجه به شرایط قوانین هزینه های قابل قبول تعیین میشه و از درآمد مشمول مالیات همون سال و سالهای بعدشون کسر میشه.
نکته مهم:اگر در سالهای گذشته طبق دفاتر زیان مورد قبول داشتید،خسارت وارد شده پس از کسر و استهلاک زیان، از درآمد مشمول مالیاتتون کسر میشه.
خسارت اینگونه از مؤدیان از طریق کمیسیون های مربوطه تعیین و از درآمد مشمول مالیات اون سال و سالهای بعد کسر میشه.
میزان خسارت وارد شده توسط کمیسیونی تشکیل شده از:
- بخشدار
-یک نفر نماینده اداره کل امور مالیاتی استان
-یک نفر معتمد محل که توسط شورای بخش و در غیاب شورای بخش دادستان استان تعیین و اعلام میشه.
این کمیسیون اختلافات موجود در مورد خسارات وارد شده به مؤدیانی که از دفاتر قانونی دارند رو هم بررسی میکنه.
میزان خسارت وارد شده توسط کمیسیونی تشکیل شده از:
-یک نفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
-یک نفر نماینده فرماندار محل
-یک نفر نماینده دادستان استان تعیین و اعلام میشه.
این کمیسیون اختلافات موجود در مورد خسارات وارد شده به مؤدیانی که از دفاتر قانونی دارند رو هم بررسی میکنه.
در صورتی که فرمانداری محل اقدام به اعلام اشخاص خسارت دیده به اداره امور اقتصادی و دارائی کنه هر دو کمیسیون بخش یا شهر که خدمتتون گفته شد با توجه به نوع محدوده نسبت به تعیین میزان خسارت وارد شده اقدام خواهند کرد.
میزان خسارت وارد شده توسط کمیسیونی تشکیل شده از:
-یک نفر نماینده وزارت امور اقتصاد و دارایی
-یک نفر نماینده بیمه به انتخاب و معرفی بیمه مرکزی ایران در تهران و در شهرستانها در صورت عدم وجود نمایندگی بیمه مرکزی نماینده شرکت بیمه ایران
-یک نفر قاضی دادگستری در تهران به انتخاب و معرفی وزارت دادگستری و در شهرستانها به انتخاب و معرفی رئیس دادگستری محل تعیین و اعلام میشه.
مؤدی باید ظرف شش ماه از تاریخ وقوع حادثه و سانحه درخواست خودش رو همراه با مدارکی که در اختیار داره به اداره مالیاتی محل وقوع حادثه ارائه کنه.
حوزه مالیاتی ظرف مدت یک ماه باید درخواست مؤدی و مدارک ارائه شده را به یکی از کمیسیون های مرتبط که خدمتتون توضیح دادیم ارسال کنه.
1-با بررسی اسناد ومدارک ارائه شده و اطلاعاتی که بدست آوردند میزان خسارت وارد شده رو تعیین و اعلام کنه.
2-دعوت از مؤدی جهت حضور در کمیسیون ها
اگر کمیسیون تائید کند که بیش از 50% پنجاه درصد اموال مؤدی (اموالی که دچار حادثه شده)از بین رفته و مؤدی هم با ارائه دلایل مورد قبول به اداره مالیاتی اعلام کند که قادر به پرداخت بدهی های مالیاتی خود نیست،علاوه بر کسر معادل خسارت از درآمدهای مشمول مالیات سال وقوع حادثه و سنوات بعد به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب هیئت وزیران،تمام یا قسمتی از بدهی های مالیاتی مؤدی بخشوده و یا تقسیط طولانی خواهد شد.
لازمه بدونید مطالب این فایل با بهره گیری از ماده 165 قانون مالیاتهای مستقیم و مقررات مربوط به اون تهیه شده و هدف اصلی ما در مجموعه آموزشی هدفکار،آموزش کاربردی مطالب و تجربه هامون به شما مخاطبین عزیز هست.
در پایان ازتون میخوام برای شادی روح تمامی افرادی که در سوانح غیر مترقبه جونشون رو از دست دادند صلواتی رو نثار و برای آمرزششون دعا بفرمائید.
امیدوارم این فایل آموزشی براتون مفید واقع شده باشه،
ازینکه تا پایان این فایل آموزشی با مجموعه آموزشی خودتون هدفکار همراه بودید ازتون خیلی خیلی متشکرم.
برای تولید و جمع آوری این مقاله تلاش زیادی شده،بدون شک نظراتتون انرژی مارو برای ادامه ی این مسیر با انگیزه تر خواهد کرد.
"علی اکبر علیایی"
منبع:هدفکار
برای دانلود pdf این مقاله اینجا کلیک کنید.
مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود